dijous, 26 de novembre del 2009

Taller "Fes-te la teva pròpia ecoauditoria"

Objectiu 2: Preservar els reucrsos naturals i promoure l'ús dels renovables.







De quina manera podem actuar per disminuir els impactes i el consum d'aigua i energia a les nostres llars? Doncs, com ens explicar la Júlia de l'Associació Barnamil en el darrer taller fet a l'Aula, una bona eina per a fer-ho són les ecoauditories. Perquè
sovint necessitem mesurar i veure per poder actuar. Però, què són exactament les ecoauditories?

Consisteixen en realitzar un diagnòstic per arribar a esbrinar les possibles mesures per reduir l’impacte ambiental en diferents aspectes de la llar.
  • Energia: es valora el consum actual i s’estudia l‘eficiència dels sistemes existents a la llar per il·luminació, cuina, climatització i electrodomèstics, així com els hàbits personals. També es valoren les condicions bioclimàtiques de l’habitatge i si són millorables.
  • Aigua: es quantifica la despesa i es recomanen sistemes i hàbits d’estalvi en els punts en què és excessiva.
  • Altres àmbits d’actuació: consells per a la reducció de la generació de residus i la correcta separació en origen o la introducció de materials més ecològics a la llar, sobretot en cas de fer reformes.
Les ecoauditories domèstiques han provat ser una iniciativa de sensibilització i informació personalitzada de gran interès per promoure l’acció per a l’estalvi de recursos a l’habitatge i n'és una prova l'èxit dels tallers de Llars Verdes, una iniciativa de l'Assocació Barnamil, per on han passat desenses de persones que ara viuen en llars una mica més sostenibles.

Si voleu més informació sobre ecoauditores visiteu el Blog de Llars Verdes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada