divendres, 22 de juliol del 2011

Resultats Llars Verdes Sagrada Família


La passada primavera, una vintena de persones van participar en el programa Programa Llars Verdes Sagrada Família, un projecte d'aprenentatge col·lectiu vers la sostenibilitat dinamitzat per l'Associació Barnamil. Durant quatre tallers, vam aprendre i compartir informació i consells per a guiar-nos cap a un consum més sostenible i responsable.

I tres mesos després, ens fa molta il·lusió, poder presentar-ne els resultats.

  • Al principi del programa, només el 65% dels participants es plantegvem abans d’anar a comprar reduir el consum a la seva llar. Al final del programa tots els participants s’ho plantegen.
  • Un 31% de persones redueixen la freqüència de compra de productes d’origen animal després del programa.
  • Més del 30% redueix la freqüència de compra a grans superfícies.
  • Més de la meitat de les llars compra a botigues ecològiques. D’aquestes, un 37% no ho havien fet mai abans del Programa.
  • Les llars es fixen més sovint que abans en el sobreenvasat: augmenta un 25% els que ho fan sovint!¡.
  • Augmenta considerablement (un 25%) les llars que es fixen sempre si un producte és nociu pel medi ambient i la salut. De la mateixa manera, un 25% de les llars més es fixen sempre en la procedència dels productes.
  • Disminueix (o es pretén disminuir en un futur) el nombre total de productes en 31 unitats entre tot el grup.

Aquests són només alguns dels petits grans canvis que han fet les Llars Verdes de Sagrada Família. Trobareu la resta de resultats clicant aquí: Resultats Llars Verdes Sagrada Família.

Moltes gràcies a totes les llars que han participat, per creure en les petites coses, en les petites accions i fer possible “Llars Verdes, un repte comú”.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada