dilluns, 14 de novembre del 2011

De menjar no en llencem ni mica!: recursos per a combatre el malbaratament alimentari

Imagina't que anessis a comprar al mercat i en comptes de col•locar els articles en el carro de la compra, els tiressis a les escombraries. Pot sonar ridícul, però és una realitat que afecta a moltes famílies i que té conseqüències a nivell global.

La FAO calcula que un terç dels aliments produïts al món acaben a les escombraries i que a nivell domèstic, cada habitant malbarata 90 kg l'any.



En la vessant ambiental, llençar menjar implica generar residus i alhora malbaratar recursos. Quan tirem un tomàquet a les escombraries, no només llencem el tomàquet, sinó també l'aigua que ha fet falta per a regar-lo, el combustible necessari per a fer-lo arribar del camp a la botiga, i un llarg etcètera. A més, malbaratar menjar té un impacte social i econòmic que no podem passar per alt.

A les mans dels consumidors està prevenir bona part d'aquest malbaratament. Per això, des de l'Aula Ambiental vam organitzar els tallers "De menjar no en llencem ni mica!" amb la finalitat d'informar sobre el problema global del malbaratament alimentari i donar i compartir recursos i consells per practicar a casa l'estalvi alimentari.
Moment de la segona sessió del taller "De menjar no en llencem ni mica!"

Bona part de la informació recollida la podeu trobar al blog que s'ha creat en motiu del taller: http://nollencemnimica.blogspot.com/
Aquí hi trobareu:
- Consells de compra i planificació d'àpats
- Consells per allargar la vida dels aliments (conservació, emmagatzematge,...)
- Recull de receptes per aprofitar restes de menjar

També podeu consultar el facebook de menjar no en llencem ni mica! per a estar al cas de noticies i nous recursos sobre el tema: http://www.facebook.com/nollencemnimica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada