dimarts, 12 de juny del 2012

Ruta agrourbana i investigació en un hort


Gràcies a la nova proposta de visites sobre agricultura urbana que s’està oferint a través de la Fàbrica del Sol, hem pogut visitar i conèixer uns espais a la ciutat en els que es cultiven hortalisses i altres plantes però d’una manera força diferent a la que la majoria de nosaltres tenim en ment. 
De la mà d’en Salvador Nogués, Cap recerca dels camps experimentals de l’UB hem tingut accés a aquestes instal·lacions en les que, a més de fer-nos quatre cèntims de les seves línies d’investigació centrades en l’estudi de l’afectació del canvi climàtic sobre els cultius, els biocombustibles de 2a i 3a generació, la lluita contra plagues,... ens ha explicat els diferents sistemes fan servir els investigadors per cultivar les plantes emprades en els estudis.

En un cop de trambaix hem arribar al Hort municipal de Torre Melina on, després d’una breu explicació d’aquests projecte de xarxa d’hort urbans de la mà del Juanjo de Talp, hem passat a fer de científics. Aquesta vegada de la mà de l’Irene hem realitzat un bon grapat d’experiments molt interessants, divertits i didàctics a partir d’alguns vegetals que tots nosaltres tenim a la nevera de casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada