dilluns, 11 de maig del 2015

Descobrim l'Eixample més Natural! Mapatges de fauna i espais de vegetació singular

Des de l'Aula Ambiental us convidem a participar en dos mapatges col·laboratius al districte de l'Eixample que, sota el nom "Descobrim l'Eixample més natural"  tenen l'objectiu d'identificar i conèixer la riquesa natural d'aquest entorn urbà alhora que continuem fent créixer el Mapa Barcelona més Sostenible.




Els mapatges col·laboratius són una manera d'identificar i recollir informació de punts d'interès i fer-ho de forma participativa, gràcies al coneixement col·lectiu de veïns i veïnes perquè després pugui estar a l'abast de tothom. 



El primer mapatge s'organitza de forma conjunta amb l'associació Galanthus i es farà dissabte 23 de maig a les 10:30h, amb l'objectiu de descobrir els punts de fauna urbana més rellevants del districte, concretament de la zona de la Sagrada Família, especialment aquells relacionats amb la presència d'ocells.

El dia 20 de juny a les 10:30h tindrà lloc el segon mapatge, centrat en la descoberta d'espais poc coneguts, que siguin rics o singulars per la presència de vegetació. L'organització es fa de forma conjunta amb Naturalwalks.

Tots dos mapatges estan organitzats per Espai Ambiental, com a entitat col·laboradora del Mapa B+S i compten amb el suport de l'Aula Ambiental de la Sagrada Família com a equipament coneixedor del territori i les entitats properes. L'Aula, a més a més, centralitza les inscripcions per a tots dos mapatges. 


Els punts d’interès a visitar i a mapar són oberts a les aportacions de persones i entitats coneixedores del districte. Per aquesta raó us animem a proposar-nos punts amb un interès especial que penseu que valgui la pena afegir al mapa, tant des del punt de vista de fauna (espais on podem trobar ocells, insectes, rèptils...) com de vegetació (jardins amagats, cobertes verdes, arbres d'especial interès,...), de forma el més detallada possible (adreça, coordenades, informació d'interès del punt). Les vostres propostes seran recopilades pels organitzadors i s'intentaran incloure a les rutes previstes.  Aquells punts que no doni temps a visitar o siguin massa llunyans, quedaran disponibles per a que en un altre moment es puguin catalogar i descriure, i acabin formant part del mapa B+S també.

Per últim, el projecte Mapa Barcelona + Sostenible té voluntat de créixer i vol ser un projecte on participin i que promoguin cada cop més entitats. Tant si sou un particular com una entitat, si voleu participar-hi de forma més directa, no dubteu a contactar amb nosaltres i us informarem amb més detall. Podeu fer-ho  per correu electrònic a info@espaiambiental.com.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada